Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vallási intézmények, templomok képes leírás - Budapest 16. kerület.tlap.hu
részletek »

Vallási intézmények, templomok - Budapest 16. kerület.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: budapest16kerulet.tlap.hu » Vallási intézmények, templomok
Keresés
Találatok száma - 8 db
Cinkotai Baptista Gyülekezet

Cinkotai Baptista Gyülekezet

Közösségünk logoja, jelképe egy egyvonalas ábra, amellyel egyszerűen igyekeztünk kifejezni egy befogadó házat, ahol Jézus van a középpontban. Szeretnénk felismerhetően és hűségesen szolgálni Istenünket! Mi személy szerint különbözőek vagyunk a gyülekezeten belül, nagyrészt középkorúak, vagy idősebbek, de vannak közöttünk fiatalok is. Sokfelől érkeztünk ide, különböző véleményekkel és tapasztalatokkal, DE Isten eggyé tesz minket! Jézus Krisztus összetart bennünket!

Cinkotai Evangélikus Egyházközség

Cinkotai Evangélikus Egyházközség

Egyházközségünk 1000 éves múltra tekint vissza, de reménységünk szerint van jövője is! Ezért tartjuk fontosnak, hogy ezen a honlapon keresztül is megszólítsuk mindazokat, akik ide tévednek, vagy akik tudatosan keresik a kapcsolatot Cinkotával. 12. századi templomunk felújítva várja Isten igéje után vágyakozó testvéreinket. Újonnan épült gyülekezeti házunk a kor legmodernebb eszközeivel, a különböző korosztályok és csoportok igényeinek megfelelő körülményeket teremtve ad otthont közösségi alkalmainknak.

Mátyásföldi Református Egyházközség Honlapja

Mátyásföldi Református Egyházközség Honlapja

Gyermekkeresztségi gyakorlatunkból következik, hogy fiataljainkat fogadalomtételünkhöz hűen el kell vezetnünk az önálló döntéshozatal lehetőségéig. A hitoktatás egyik kiemelkedő pontja a konfirmációra való felkészülés. Feltétele korábbi hitoktatáson való részvétel, valamint a konfirmációi ünnepélyt megelőző egy év aktív felkészülés csoportban. Szeptembertől húsvét utánig minden vasárnap konfirmációi előkészítőn vesznek részt a fiatalok, mely során már nemcsak ismeretbeli tudást szereznek, hanem a Biblia üzenetének és kérdéseinek megfogalmazására és megértésére szeretnénk elvezetni ő Gyülekezetünk rendje szerint a vasárnapi istentiszteleteinken a gyülekezet közösségében végezzük a kereszteléseket. A keresztség kiszolgálatatása az istentisztelet első részében történik, amely után a család folytatólagosan részt vesz az istentisztelet további részén is. Havonta egy vasárnapra csoportosítjuk a keresztelendő gyermekeket, természetesen előzetes egyeztetés szerint. A keresztelést feltétlen meg kell előznie a családdal való személyes beszélgetésnek és adatfelvételnek a Lelkészi Hivatalban.ket.Gyülekezetünkben az esküvői istentiszteletet felkészítő beszélgetések előzik meg (jegyesokatatás). A házasságkötés tervezett időpontja előtt legalább fél évvel jelentkezni kell az időpont egyeztetésére és a beszélgetések megkezdésére.

Mátyásföldi Szent József Plébánia

Mátyásföldi Szent József Plébánia

Igazán segíteni csak szeretetből, szeretettel lehet. Kétszer segít, aki gyorsan segít. A bürokrácia a karitász halála. A bajbajutottat sohase alázd meg: érezze, hogy örömmel segítesz. Úgy segíts, hogy a rászoruló saját magán is segíthessen. Vezesd rá az öntevékenységre. Ne alamizsnát adj, hanem igyekezz a bajt gyökerében orvosolni. A bajbajutott nem eset, hanem személy. Vedd emberszámba, törődj vele, szánj rá időt, türelmet, őszinte érdeklődést. Vedd elejét a visszaéléseknek. Járj utána a fontosabb ügyeknek. Kínos pontossággal számolj el minden fillérről, és köszönj meg minden adományt. A segítség nem monopólium, de nem is konkurencia. Segíts annak, aki segíteni akar. Ne várj hálát. Ne sértődj meg. Ne légy kicsinyes. Imádkozz azokért, akiket Isten szeretetedre bízott...

Rákosszentmihály-Sashalmi Evangélikus Egyházközség

Rákosszentmihály-Sashalmi Evangélikus Egyházközség

Családi istentisztelet: minden hónap első vasárnap, 10 óra (úrvacsorai istentisztelet), Gyülekezeti hejdejó: Családi istentisztelt után, Családi terefere: minden hónap első vasárnap, 11 óra (Beszélgetés a Fokolare Közösség Életigéjéről. Minden hónapban kiosztásra kerül egy rövid igemagyarázat; erről beszélgetünk Jézus Krisztus közösségeiben kávé, forró csoki, sütemény mellett. Énektanulás igény szerint. Taize ima-ének együttlét: minden hónap második kedd, este 7 óra, Lelki kibeszélő műhely: hónap utolsó péntek, 18 óra, Baba-mama szeretetkör: minden hónap 3. kedd, 10 óra

Rákosszentmihály-Sashalmi Református Egyházközség

Rákosszentmihály-Sashalmi Református Egyházközség

Gyülekezetünk legfőbb célja, hogy minél többeket arra segítsünk el, hogy személyes kapcsolatba kerülve a Szentháromság Istennel, Krisztusban bűnbocsánatot, új életet, örök üdvösséget nyerjenek. Központi értéknek tartjuk a Krisztusi jellemet, amely egy érési folyamat során formálódik ki a megtért emberben a Szentlélek munkája által, és egy másokért élő, szolgáló szeretetben nyilvánul meg. Ebben az életváltozási folyamatban, növekedésben, és ezzel együtt az alábbi hat alapvető szükségletünk betöltésében nyújt segítséget gyülekezetünk. A gyülekezetben meghallhatjuk azt az evangéliumot, mely hittel fogadva bennünket Isten gyermekeivé tesz, és elveszettekből megtaláltakká leszünk. Így elkezdődik életünkben az Istennel való személyes közösség, és megtaláljuk benne életünk értelmét. A gyülekezet istentiszteleti és egyéb rétegalkalmain megkapjuk azt az erőt, amely által élhetünk. Isten magasztalása, imádata által egyrészt az Ő erejét, jelenlétét tapasztaljuk meg, másrészt egy szélesebb tömeg felé is kinyilvánítjuk Istenhez tartozásunkat és az Ő nagyságát, dicsőségét.

Rákosszentmihályi Baptista Gyülekezet

Rákosszentmihályi Baptista Gyülekezet

Keresztényi szolgálat iránti felelősségünket a követklezőkben látjuk: Iránymutatás: Isten elképzelésének megfelelő hívő életet élni, lelkileg növekedni, ehhez elfogadva a gyülekezet lelkipásztorának és gyülekezeti vezetőinek szolgálatát. Védelem: Isten egysége, és a közösség egysége védelmező erő. Ha másutt bántanak is reméljük, itt menedéket találsz. Utasítás: Isten elvei-t szeretnénk a szolgálatban és a lelki fejlődésben bemutatni és használni. Fegyelmezés, nevelés: Isten Igéjével ellentétes tettek szeretetben való megvilágítása és korrekciója. Egyre inkább szeretnénk elérni azokat, akiket még nem értek el, és egyre mélyebb egységre törekszünk Istennel és egymással.

Rákosszentmihályi Római Katolikus Plébánia

Rákosszentmihályi Római Katolikus Plébánia

Mint minden évben, plébániai közösségünk idén is szentmisét ajánl fel szeretett volt plébánosáért. A szentmisén közreműködik templomunk mindkét énekkara. A Rákosszentmihályi Plébánia közössége mindenkit szeretettel vár az ünnepélyes megemlékező misére!

Tuti menü