Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nyelvoktatás képes leírás - Budapest 16. kerület.tlap.hu
részletek »

Nyelvoktatás - Budapest 16. kerület.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: budapest16kerulet.tlap.hu » Nyelvoktatás
Keresés
Találatok száma - 4 db
Helen Doron Early English

Helen Doron Early English

A nyelv az egyik legbonyolultabb dolog a világon. Az emberrel együtt fejlődött, ahogy nőtt az ember intelligenciája, úgy gazdagodott a nyelv is. Különböző kultúráknál más-más módon alakult ki, és ez a különbség befolyásolja az ember gondolkodását és viselkedését is. Erről szól a Sapir-Whorf hipotézis, vagyis az úgynevezett nyelvi relativizmus elmélet - ami többek között Helen Doront is inspirálta: ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy. A nyelv elsajátítása egyértelműen formálja az agyat. Ezért nagyon érdekes és még mindig rejtélyes az a folyamat, ahogy egy kisgyermek az anyanyelvét elsajátítja. Gondoljunk csak bele, soha nem jutna eszünkbe, hogy egy féléves csöppséget asztalhoz ültessünk, írni-olvasni tanítsuk, bevezessük a fonetika rejtelmeibe, esetleg szövegértési feladatokat adjunk neki. Ehelyett mit teszünk? Úgy beszélünk, hogy gyermekünk értse, amit mondunk neki: lassú, dallamos mondatokkal, érzelemmel teli kedves szavakkal, néha már-már túlzónak tűnő mimikával, erőteljes testbeszéddel. Ez a beszéd az úgynevezett dajkanyelv.

Métisz Nyelvstúdió

Métisz Nyelvstúdió

Tanulj nyelviskolánkban és vizsgázz nálunk! Tudj meg többet államilag akkreditált nyelvvizsgáinkról! Nálunk 4-6 fős csoportban, kiváló nyelvtanárral, elérhető árakon tanulhatsz. Válassz magadnak megfelelő nyelvtanfolyamot! Ha nem tudsz ill. akarsz másokhoz igazodni, akkor nézz szét milyen alternatív oktatást ajánlunk! A Métisz Nyelvstúdió Budapesten a 16. kerület, csendes, zöldövezetben található. A nyelviskola kiválóan megközelíthető a környező kerületekből és a belvárosból egyaránt. A 16. kerületi nyelviskola 1998. év óta szervez kizárólag kiscsoportos, azaz legfeljebb 6 fős angol, német, spanyol és olasz nyelvtanfolyamokat. A csoportlétszámra a nyelviskola garanciát vállal. 2005. év óta angol nyelvoktatási programunk államilag akkreditált, mivel a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet (NSZFI) azt államilag elismertté minősítette. Nyelviskolánk 2006. évben államilag akkreditált nyelvvizsgahely minősítést szerzett és azóta itt a 16. kerületben több tucat állami nyelvvizsgát szerveztünk és több ezer nyelvvizsgázónak adhattunk sikeres állami nyelvvizsgabizonyítványt. Minden nyelvvizsgánk előtt intenzív nyelvvizsgafelkészítő tanfolyamot is szervezünk, amire bárki jelentkezhet, aki ingyenes szintfelmérésünkön B1/erős haladó, azaz 'nyelvvizsgaközeli' szintet ér el.

Molnár Krisztina Magán Angoltanár

Molnár Krisztina Magán Angoltanár

Beszédközpontú, személyre szabott, egyéni angol nyelvtanítás a 16. kerületben, felvételire felkészítés, érettségire felkészítés, nyelvvizsgára felkészítés, irodai angol felfrissítés, külföldi munkavállalásra felkészítés. Minden esetben a legfontosabb, hogy a sikeres angol vizsgák mellett, minél magabiztosabban használja a tanuló az angol nyelvet írásban és ami manapság a legfontosabb, szóban. A folyamatos képzés célja, hogy ne csak az adott angol vizsga feladatnak megfelelően tudja alkalmazni az angolt, hanem általánosan a mindennapi életnek megfelelően tudjon angolul telefonálni, levelezni, beszélgetni, tárgyalni.

Temze Nyelvstúdió

Temze Nyelvstúdió

Megalakulásunk óta színvonalas nyelvoktatási lehetőséget nyújtunk mindazoknak a 16. kerületben, akik eléggé elszántak ahhoz, hogy határos időn belül használható nyelvtudást, illetve nyelvvizsgát szerezzenek. Ehhez hatékony, kommunikatív módszerekkel, kiscsoportos, oldott, családias légkörben, diplomás, nyelvvizsgáztatásban is tapasztalt, bevált nyelvtanárok segítségével juttatjuk el diákjainkat.Kommunikatív angol nyelvtanítási módszereink alapja az új nyelvtani fogalmak azonnali kommunikációs szituációban való alkalmazása. Ehhez kötött 'drill' gyakorlatokon keresztül vezet az út, majd egyre szabadabb nyelvi helyzetekben való előforduláson át eljutunk a végső célhoz, az ún. életszerű szituációkban való alkalmazáshoz. Ezt az utat színesítik magnós és videós hanganyagaink, szókincsfejlesztést szolgáló képeink és még számos - a kurzuskönyvet kiegészítő - tanári segédanyag, melyet fénymásolt formában kapnak meg diákjaink. Meggyőződésünk, hogy hatékony, garantáltan jó munka csak oldott, biztonságos hangulatban folyhat, ezért fontosnak tartjuk a családias, vidám légkör megteremtését, melynek alapjául az egyéni igényekhez való alkalmazkodás és korrektség szolgál. Mindezek biztosítását felügyeli az Oktatási Vezető, akinek célja a tanárok szakmai munkájának figyelemmel kísérése és folyamatos fejlesztése.

Tuti menü