Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kultúrális intézmények, programok képes leírás - Budapest 16. kerület.tlap.hu
részletek »

Kultúrális intézmények, programok - Budapest 16. kerület.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: budapest16kerulet.tlap.hu » Kultúrális intézmények, programok
Keresés
Találatok száma - 6 db
Csokoládé Múzeum

Csokoládé Múzeum

A látogatókat a Múzeum fogadó helyiségében várjuk. Rövid háztörténeti áttekintés és az első kóstoló után egy filmvetítés következik, amely bevezet minket a csokoládé építés rejtelmeibe. Feltűrjük ingünk, pólónk ujját, mert ezután komoly alkotó munkát végzünk: csokoládé szobrokat készítünk, csokoládé képeslapot tervezünk. Természetesen a program végén a remekművek hazavihetők!

Erzsébetligeti Színház

Erzsébetligeti Színház

Az Erzsébetligeti Színház, más néven Corvin Művelődési Ház a XVI. kerület, a Fejlődő Kertváros gyöngyszeme az Erzsébet liget kellős közepén. A színház különlegessége, hogy a színházi előadások szünetében az üvegfolyosóra kilépve a liget üdítő panorámája fogadja a nézőket, jó idő esetén pedig a park nyújt kikapcsolódási lehetőséget. Átlagosan napi 300 látogatóval, teltházas színházi előadásokkal, komoly és könnyűzenei pop, rock, jazz koncertekkel, Tavaszi Fesztivállal, több napos Kertvárosi Vigassággal, szabadtéri programokkal, képzőművészeti kiállításokkal, nem mindennapi gyerekprogramokkal várjuk egész évben látogatóinkat. Nemzetközi és hazai táncversenyeknek adunk otthont, látogatóink a standard és latin táncoktól kezdve a Zumbán át a folklór gazdag világával találkozhatnak .

Fazekas Központ

Fazekas Központ

A Fazekas Központ a Kárpát-medence és ezen belül főleg a magyar nyelvterület rendkívül gazdag fazekas hagyományainak jobb megismeréséhez nyújt segítséget dokumentálás, megőrzés és szakszerű feldolgozás-továbbadás révén. Ezt a tevékenységet ma Magyarországon egyetlen intézmény sem vállalja fel maradéktalanul: Alapítványunknál a néprajzi (történeti, régészeti, technikai, ipartörténeti stb.) szakanyagban való kutatás és a gyakorlati megvalósítás együtt, egy helyszínen kap helyet és valósulhat meg. A Fazekas Központban a gyakorlati tevékenység 1992 tavaszán indult meg. Kezdettől fogva rendszeresen fogadunk iskolai és óvodai csoportokat mesterség bemutatóra, tematikus foglalkozásra. Nyaranként táborok színhelyéül szolgál a Fazekas Központ.

Holdvilág Kamaraszínház

Holdvilág Kamaraszínház

A '90-es évek elején a Budapest Film megpályáztatta mozijait, s alapítványunk elnyerte a rákosszentmihályi Világ mozi bérleti jogát. Az álom végre valósággá vált! 1995-ben megalapítottuk a Holdvilág Kamaraszínház Kulturális Egyesületet, melyet 1998-ban a Fõvárosi Bíróság közhasznú szervezetnek nyílvánított. Otthonra leltünk hát a XVI. kerületben! A színvonalas mûvészi munka eredménye viszonylag hamar megmutatkozott a nézõszám gyors emelkedésében. Egyre több család, óvoda és iskola látogatott el hozzánk, egyre bővült a repertoár! Előadásaink nagyobb része szól a fiatalabb korosztálynak. Néhány éve egy zuglói felmérés szerint a XIV. kerületi gyerekek legszívesebben a Holdvilág Kamaraszínházat látogatták a budapesti színházak közül!

Maconkai Orosz László Galéria

Maconkai Orosz László Galéria

Az autószalon megnyitása alkalmából rendezett ünnepség színvonala emelése érdekében adtunk otthont, az akkor még egyszeri alkalomra tervezett, festmény kiállításnak, amelyen Takár Emőke festőművész mutatta be alkotásait. Az ötlet nagy sikert aratott a látogatók, az ügyfelek és művészek körében. Az alkotók egymásnak adták a kilincset egy lehetséges tárlat érdekében, úgyhogy mire észbekaptunk már két évre be volt táblázva az autószalon naptára kiállításokkal. 2000-ben az új autószalon megépítése és birtokbavétele után a Galéria is átköltözött egy jóval nagyobb helyiségbe.

Sashalmi Könyvtár, Rákosi Könyvtár

Sashalmi Könyvtár, Rákosi Könyvtár

A XVI. kerületi Veres Péter út és Szérű utca sarkán 1967 óta működő könyvtár, 300 nm alapterületen. Az 1999-es rekonstrukció alkalmával tereinket maximálisan az olvasói igényekhez alakítottuk, így mára elkülönített, jól felszerelt olvasóteremmel, kényelmes, szellős szabadpolcos kiválasztó-térrel várjuk a hozzánk ellátogatókat. A gyerekek részére hangulatos, ízléses termet különítettünk el, ahol nemcsak olvasni, hanem játszani is lehet. Olvasóink könyvek, videokazetták, hangkazetták, CD-lemezek, CD-ROM-ok, DVD-k és folyóiratok közül választhatnak. Látogatóink részére az olvasói térben 6 számítógépen folyamatos Internet- hozzáférési lehetőséget biztosítunk. Második éve kerülnek megrendezésre a hónap utolsó csütörtökjein Kertvárosi teaház című rendezvényeink, amelyekre jeles közéleti személyiségeket, művészeket várunk kötetlen olvasói beszélgetésre. Rendszeresen fogadunk iskolás és óvodás csoportokat könyvtárismertető, könyvtárhasználati órákra. Az ünnepekhez kapcsolódva kézműves foglalkozásokat tartunk.

Tuti menü