Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Közérdekű hivatalok, intézmények - Budapest 16. kerület képes leírás - Budapest 16. kerület.tlap.hu
részletek »

Közérdekű hivatalok, intézmények - Budapest 16. kerület - Budapest 16. kerület.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: budapest16kerulet.tlap.hu » Közérdekű hivatalok, intézmények - Budapest 16. kerület
Keresés
Találatok száma - 6 db
Corvin Művelődési Ház

Corvin Művelődési Ház

Az Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház a XVI. kerület, a Fejlődő Kertváros gyöngyszeme az Erzsébet liget kellős közepén. A színház különlegessége, hogy a színházi előadások szünetében az üvegfolyosóra kilépve a liget üdítő panorámája fogadja a nézőket, jó idő esetén pedig a park nyújt kikapcsolódási lehetőséget. Átlagosan napi 300 látogatóval, teltházas színházi előadásokkal, komoly és könnyűzenei pop-, rock-, jazz koncertekkel, Tavaszi Fesztivállal, több napos 'Kertvárosi Vigassággal', szabadtéri programokkal, képzőművészeti kiállításokkal, nem mindennapi gyerekprogramokkal várjuk egész évben látogatóinkat. Nemzetközi és hazai táncversenyeknek adunk otthont, látogatóink a standard és latin táncoktól kezdve a Zumbán át a folklór gazdag világával találkozhatnak . Kínálatunkban egyaránt helyet kapnak a különböző klubok, civil szervezetek programjai, amatőr művészeti csoportok, színi tanoda, klubok, tánctanfolyamok, Liget Táncakadémia, ismeretterjesztő előadások, szimpóziumok, szalagavatók, iskolanapok, díszelőadások, vetélkedők. A színház a vállalkozó szféra felé is nyitott, szimpóziumok, partnertalálkozók, tréningek, konferenciák megrendezéséhez. Az épületegyüttes legnagyobb tere az 500 fős Színházterem. Az épület akadálymentesített (a színpadot személyszállító lift szolgálja ki.)

Családsegítő Szolgálat

Családsegítő Szolgálat

A Napraforgó Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat a Budapest Főváros XVI. kerületének Önkormányzata által fenntartott segítő intézmény, ahová bármely kerületi lakos fordulhat. Egyben nevelési tanácsadóként is működik, a követlező vizsgálatokkal: iskolakezdés előtti fejlettségi vizsgálat (iskolaérettségi vizsgálat), Komplex vizsgálat,Képességfejlesztés, Pszichoterápia, Gyermek pszichoterápia, Serdülő pszichoterápia Szupportiv terápia, Tanácsadás, Családi konzultáció, Családterápia, Az óvoda- és iskolapszichológusi hálózat, Gyógytestnevelés

Egészségügyi Szolgálat

Egészségügyi Szolgálat

A kerület kórházzal nem rendelkezik, a lakosság igénye, érdeke az ambuláns, definitív egészségügyi ellátás. Ennek nélkülözhetetlen, meghatározó részét képezi a járóbeteg szakellátás. A XVI. kerületi Önkormányzat Szakrendelője 24 szakágban 38 féle szakellátást szolgáltat. A teljesített napi szakorvosi óraszám 255, az évi szakorvosi óraszám 48 536. Az évi vizsgálatok és kezelések száma 300 000 felett van, a napi betegátlag 1200 fő. Gyönyörűen felújított szakrendelőnkben kultúrált környezetben, légkondicionált várókkal és rendelőkkel, kiváló, új műszerekkel, vizsgáló eszközökkel jól képzett szakorvosokkal és szakdolgozókkal biztosítjuk az ellátást. A jó tömegközlekedési lehetőségek mellett ingyenes parkoló áll pácienseink rendelkezésére, mozgáskorlátozottak akadálymentesen elérhetik szolgáltatásainkat.

Nevelési Tanácsadó

Nevelési Tanácsadó

A nevelési tanácsadás feladata: a beilleszkedési, tanulási nehézségekkel, magatartási rendellenességekkel küzdő gyermek problémáinak feltárása, ennek alapján szakvélemény készítése, a gyermek rehabilitációs célú foglalkoztatása a pedagógus és a szülő bevonásával, továbbá az óvoda megkeresésére szakvélemény készítése az iskolakezdéshez, ha a gyermek fejlettsége, egyéni adottsága ezt szükségessé teszi. A beilleszkedési, tanulási és/vagy magatartási nehézség a gyermek, a szülő, a pedagógus és a környezet számára is jellegzetes tünetek, panaszok képében jelenik meg. E gyermekek fejlesztésében a tartalmilag és módszertanilag sokszínű és differenciált oktatási programok mellett - az időben történő felismeréssel és a szükséges terápia megkezdésével - meghatározó szerepet tölthetnek be a pedagógiai szakszolgálatok, melyek körébe a nevelési tanácsadás is tartozik. A nevelési tanácsadóban történő vizsgálat a szülő, a családvédelmi intézmény vagy a gyámhivatal kérésére indul. Minden esetben fontos a szülő konkrét tájékoztatása azokról az okokról, amelyek alapján a gyermek fejlődésének segítésére a nevelési tanácsadó szakembereinek - pszichológus, gyógypedagógus, pedagógus, gyermek-szakorvos vagy gyermekpszichiáter - felkeresése javasolt. A nevelési tanácsadó szolgáltatásainak igénybevételére minden gyermek jogosult.

Önkormányzat, okmányiroda

Önkormányzat, okmányiroda

Budapest XVI. kerülete a Szilas-patak két partján, a Pesti-síkság és a Gödöllői-dombság találkozásánál terül el. A régészeti leletek tanúsága szerint a korai kőkortól élnek emberek ezen a területen. A népvándorlás korában a Megyeri-révhez haladva, szinte valamennyi keletről nyugatra vonuló nép meg-megállt kerületünk jelenlegi területén. Hosszabban azonban csak az időszámításunk utáni két évszázadban a szarmaták, és a honfoglalás előtt az avarok éltek ezen a földön.A cinkotai evangélikus templom régészeti feltárása, valamint a Timur utcai sírleletek értékelése alapján tudjuk, hogy a magyarok a XI. század második felében telepedtek le itt. Cinkota - beleértve a mai Mátyásföld és Sashalom területét is - több, mint 950 éves település. Rákosszentmihály és Árpádföld területén a tatárjárás előtt, és nem bizonyítottan után is, Nemes és Nagyos viszonylag kicsiny magyar falvak voltak ezen a területen.

Területi Szociális Szolgálat

Területi Szociális Szolgálat

Feladatunk a szükséges mértékű segítségnyújtás a szociálisan rászorulók életviteléhez saját környezetükben, lakóhelyükön a XVI. kerület egész területén: Nappali ellátás, Házi segítségnyújtás, Szociális étkezés, Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, Idősek Klubjai, Nyugdíjasok Segítő Szolgálat, Betegszállító szolgáltatás

Tuti menü